Alergie na laktózu je poměrně běžnou záležitostí, a pokud je řeč o intoleranci, pak je takřka stoprocentně jisté, že člověk vedle vás touto záležitostí také trpí. Právě o intoleranci se příliš nemluví, ale vyskytuje se velmi často. Různé kožní projevy, špatné trávení nebo třeba špatná nálada. To vše a mnohem více je příznakem toho, že i vy trpíte intolerancí. Jak však nahradit klasické kravské mléko, na který jste možná zvyklí již z dětství? Ideální bude vsadit na jiné produkty, a to jedině rostlinného původu. Pokud je tedy vaším cílem bílé zbarvená tekutina, která nebude chutnat jako voda, ale bude mít nějakou reálnou chuť, rozhodně stojí za to podívat se na kokosové mléko. Tato potravina se dostává do českých domácností velmi rychle, a to nejenom s rostoucí oblibou asijské kuchyně v České republice.Kokosové mléko v kuchyni

Jaké důvody vás mohou pro konzumaci této exotické potraviny přesvědčit?

  • Nulový obsah laktózy, tedy žádná alergie ani intolerance
  • Krásná vůně a ještě lepší chuť
  • Možné používat pro nejrůznější pokrmy, nejenom z asijské kuchyně

Tohle všechno jsou důvody, díky kterým se tato tekutina stala oblíbenou napříč celým světem. Možná se tedy ptáte, jak se vlastně tato potravina vyrábí, když jde o bílou tekutinu podobnou mléku?Výrobek z kokosového mléka

Výroba tkví v rozmixování a zředěný samotné kokosové dužiny

Pokud jde o celý postup, pak není nic jednoduššího. Ideální je vzít čerstvý kokos, získat z něj čerstvou dužinu, kterou v teplé, ideálně filtrované vodě, rozmixovat. Samozřejmé jsou určité poměry, abyste zachovali maximum chuti, ale přesto získali maximum ochucené tekutiny. Potom, co dužinu rozmixujete v teplé vodě, přichází na řadu zředění. To byste měli provádět takovým způsobem, aby vám zbyla opravdu jenom bílé zbarvená tekutina velmi příjemné vůně a ještě příjemnější chuti. Tímto způsobem si můžete připravit velmi vydatnou a výživnou potravinu nejenom pro účely vaření.